pozbywanie się z domu szkodliwej żywności

Pozbywanie się z domu szkodliwej żywności

Pierwszym krokiem jest usunięcie żywności, która stanowiła problem w przeszłości i która może szkodzić ci w przyszłości. Można ją wyrzucić lub dać komuś — najważniejsze, by całkowicie się jej pozbyć. Zanim jednak zaczniesz, zjedz coś. Głodnemu bardzo trudno wyrzucić jakąkolwiek żywność, choćby była najbardziej szkodliwa.

Następnie przeprowadź akcję wyszukiwania i usuwania żywności wysokotłuszczowej i pozbawionej błonnika. Pozbądź się następujących produktów:

  • wszelkiego rodzaju mięsa, drobiu i ryb,
  • nabiału (włączając masło, mleko, śmietanę, jogurt i ser),
  • margaryny, oleju roślinnego (tak, nawet oliwy z oliwek!), ciast, ciasteczek, placków, lodów (chyba, że są beztłuszczowe),
  • frytek, orzechów, masła orzechowego, cukierków.

Zobaczysz, że wyrzucenie tych niezdrowych produktów przyniesie ci pewną ulgę. Teraz zastawimy półki żywnością, która pomoże nam zdobyć upragnioną sylwetkę.