Chłodnik ogórkowy z miętą

Sposób przyrządzenia

Składniki

  • 2 małe ogórki
  • 2 chudego kefiru lub zsiadłego mleka
  • Szklanka wywaru z warzyw
  • 1 pomidor
  • 1 ząbek czosnku
  • Sok z cytryny
  • Łyżeczka drobno posiekanej mięty
  • Kilka listków mięty
  • 6 orzechów włoskich
  • Sól
  • Pieprz

Gotowe w

0 godz: 20 min

Stopień trudności

2/10

3

Ilość porcji

Informacje odżywcze:

kalorie149
tłuszcz8,5 g

Sposób przygotowania

1. Ogórki umyć, obrać, zetrzeć na tarce do jarzyn i wymieszać z kefirem.
2. Dodać drobno posiekany czosnek, wywar z warzyw oraz sok z cytryny (łyżka).
3. Przyprawić miętą, solą i pieprzem, udekorować orzechami, cząstkami pomidora oraz listkami mięty.
4. Podawać z młodymi ziemniakami z wody.

Może zainteresują Cię te przepisy

Przepis dodany przez

admin

admin

Napisz komentarz: