Cielęcina w sosie warzywnym

Sposób przyrządzenia

Składniki

  • 30 dag cielęciny bez kości
  • 1 szt marchewka
  • 1 szt pietruszka
  • 1/2 selera
  • 1 mały por
  • 1 łyżka mąki
  • 1/3 szklanki mleka
  • sok z cytryny
  • łyżeczka masła
  • bazylia
  • sól
  • gałązki natki pietruszki

Gotowe w

Stopień trudności

1/10

4

Ilość porcji

Informacje odżywcze:

kalorie135
tłuszcz4,3 g

Sposób przygotowania

1. Mięso pokroić w kostkę, warzywa obrać, umyć, pokroić.
2. Zalać mięso i warzywa szklanką zimnej wody, posolić, ugotować do miękkości pod przykryciem.
3. Mąkę rozprowadzić mlekiem, wlać do miękkiego mięsa i warzyw, wymieszać, zagotować.
4. Przyprawić sokiem z cytryny i bazylią, jeszcze chwilę pogotować.
5. Zestawić z ognia, dodać masło. Na talerzu przybrać natką pietruszki.

Może zainteresują Cię te przepisy

Przepis dodany przez

admin

admin

Napisz komentarz: