Cielęcina w sosie warzywnym
Sposób przyrządzenia
Składniki
-
30 dag cielęciny bez kości
-
1 szt marchewka
-
1 szt pietruszka
-
1/2 selera
-
1 mały por
-
1 łyżka mąki
-
1/3 szklanki mleka
-
sok z cytryny
-
łyżeczka masła
-
bazylia
-
sól
-
gałązki natki pietruszki
Gotowe w
Stopień trudności
Informacje odżywcze:
kalorie135
tłuszcz4,3 g
Sposób przygotowania
-
1. Mięso pokroić w kostkę, warzywa obrać, umyć, pokroić.
-
2. Zalać mięso i warzywa szklanką zimnej wody, posolić, ugotować do miękkości pod przykryciem.
-
3. Mąkę rozprowadzić mlekiem, wlać do miękkiego mięsa i warzyw, wymieszać, zagotować.
-
4. Przyprawić sokiem z cytryny i bazylią, jeszcze chwilę pogotować.
-
5. Zestawić z ognia, dodać masło. Na talerzu przybrać natką pietruszki.
Może zainteresują Cię te przepisy
Napisz komentarz: