Cielęcina w ziołach

Sposób przyrządzenia

Składniki

  • 50 dag cielęciny bez kości
  • Olej
  • Bazylia
  • Estragon
  • Łyżka posiekanej natki pietruszki
  • 2 ząbki czosnku
  • Ziele angielskie
  • Liść laurowy
  • Sól
  • Pieprz

Gotowe w

2 godz: 20 min

Stopień trudności

6/10

4

Ilość porcji

Informacje odżywcze:

kalorie128
tłuszcz3,8 g

Sposób przygotowania

1. Mięso umyć, osuszyć, natrzeć zmiażdżonym czosnkiem i łyżką mieszaniny ziół. Odstawić na godzinę do lodówki.
2. Obrumienić na patelni teflonowej posmarowanej olejem, przełożyć do rondla, podlać wodą (ćwierć szklanki), posolić, dodać ziele angielskie i liść laurowy, dusić pod przykryciem na małym ogniu.
3. Wyjąć, pokroić w poprzek włókien, polać sosem z duszenia, posypać natką pietruszki.
4. Podawać z kaszą lub ziemniakami oraz dowolną surówką i buraczkami.

Może zainteresują Cię te przepisy

Przepis dodany przez

admin

admin

Napisz komentarz: