Domowe muesli

Sposób przyrządzenia

Składniki

  • 2 szklanki płatków owsianych
  • 3 łyżki pestek słonecznika
  • 3 łyżki pestek dyni
  • 3 łyżki siemienia lnianego
  • 3 łyżki rodzynek
  • Garść posiekanych orzechów
  • Szklanka chudego mleka

Gotowe w

0 godz: 25 min

Stopień trudności

2/10

2

Ilość porcji

Informacje odżywcze:

kalorie249
tłuszcz10,9 g

Sposób przygotowania

1. Wszystkie składniki, z wyjątkiem rodzynek, prażyć przez 5 min w lekko nagrzanym piekarniku. Potem wymieszać z rodzynkami, wystudzić.
2. Wsypać do zakręcanego słoika lub puszki i odstawić w chłodne, suche miejsce.
3. Żeby zjeść muesli na śniadanie, należy zalać wieczorem 3 łyżki stołowe mieszanki kilkoma łyżkami wody. Rano dodać szklankę chudego mleka i ewentualnie kawałek pokrojonej brzoskwini lub inne owoce.

Może zainteresują Cię te przepisy

Przepis dodany przez

admin

admin

Napisz komentarz: