Domowe ptasie mleczko

Sposób przyrządzenia

Składniki

  • 2 szklanki chudego mleka
  • 5 łyżeczek żelatyny
  • 4-5 łyżek soku wiśniowego bez cukru
  • Listki melisy i owoce do dekoracji
  • Słodzik

Gotowe w

0 godz: 45 min

Stopień trudności

3/10

4

Ilość porcji

Informacje odżywcze:

kalorie97
tłuszcz2,4 g

Sposób przygotowania

1. Żelatynę namoczyć w 3 łyżkach zimnej przegotowanej wody.
2. Mleko zagotować, dodać napęczniałą żelatynę, wymieszać, lekko dosłodzić, podzielić na dwie równe porcje. Jedną połączyć z sokiem.
3. Odstawić galaretki w chłodne miejsce.
4. Lekko ścięte, kłaść warstwami do małych foremek na babeczki. Gdy zastygną, zanurzać foremki na chwilę w gorącej wodzie i wyjmować ptasie mleczko.
5. Ułożyć je na deserowym talerzu, udekorować owocami i listkami melisy.

Może zainteresują Cię te przepisy

Przepis dodany przez

admin

admin

Napisz komentarz: