Filety z mintaja na czerwono
Sposób przyrządzenia
Składniki
- 50 dag filetów z mintaja
- 4 pomidory
- 2 papryki czerwonw
- 1 zielona papryka
- 3 ząbki czosnku
- 2 łyżki koncentratu pomidorowego
- 3 łyżki jogurtu naturlanego
- 2 łyżki olwiy
- Sok z cytryny
- 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
- Ziele angielskie
- Przyprawa do ryb w proszku
- Sól
- Pieprz
Gotowe w
1 godz: 0 min
Stopień trudności
4/10
4
Ilość porcji
Informacje odżywcze:
kalorie195
tłuszcz6,9 g
Sposób przygotowania
- 1. Filety skropić sokiem z cytryny, oprószyć przyprawą do ryb, pieprzem i solą, pokroić na niewielkie kawałki.
- 2. Cebulę pokroić w talarki, oczyszczoną paprykę w paseczki. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, pokroić w piastry. Cebulę i paprykę podsmażyć na oliwie, dodać pomidory, zmiażdżony czosnek, ziele angielskie i koncentrat pomidorowy wymieszany z jogurtem.
- 3. Dusić na małym ogniu ok. 15 min, w razie potrzeby podlewając wodą.
- 4. Włożyć kawałki ryby i dusić jeszcze 15 min.
- 5. Przed podaniem posypać natką pietruszki.
Napisz komentarz: