Filety z mintaja na czerwono

Sposób przyrządzenia

Składniki

  • 50 dag filetów z mintaja
  • 4 pomidory
  • 2 papryki czerwonw
  • 1 zielona papryka
  • 3 ząbki czosnku
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 3 łyżki jogurtu naturlanego
  • 2 łyżki olwiy
  • Sok z cytryny
  • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
  • Ziele angielskie
  • Przyprawa do ryb w proszku
  • Sól
  • Pieprz

Gotowe w

1 godz: 0 min

Stopień trudności

4/10

4

Ilość porcji

Informacje odżywcze:

kalorie195
tłuszcz6,9 g

Sposób przygotowania

1. Filety skropić sokiem z cytryny, oprószyć przyprawą do ryb, pieprzem i solą, pokroić na niewielkie kawałki.
2. Cebulę pokroić w talarki, oczyszczoną paprykę w paseczki. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, pokroić w piastry. Cebulę i paprykę podsmażyć na oliwie, dodać pomidory, zmiażdżony czosnek, ziele angielskie i koncentrat pomidorowy wymieszany z jogurtem.
3. Dusić na małym ogniu ok. 15 min, w razie potrzeby podlewając wodą.
4. Włożyć kawałki ryby i dusić jeszcze 15 min.
5. Przed podaniem posypać natką pietruszki.

Może zainteresują Cię te przepisy

Przepis dodany przez

admin

admin

Napisz komentarz: