Galaretka z miętą

Sposób przyrządzenia

Składniki

  • 1 szklanka kompotu jabłkowego bez cukru
  • 1 szklanka zimnego, bardzo słabego naparu z mięty
  • 4 łyżeczki żelatyny
  • 3 szklanki różnych owoców jagodowych
  • 2 kulki lodów niskokalorycznych
  • Listki mięty
  • Słodzik

Gotowe w

1 godz: 30 min

Stopień trudności

1/10

5

Ilość porcji

Informacje odżywcze:

kalorie91
tłuszcz0,9 g

Sposób przygotowania

1. Żelatynę namoczyć w 4-5 łyżkach zimnej wody, a gdy napęcznieje, podgrzać w kąpieli wodnej, by się rozpuściła.
2. Owoce umyć, ułożyć w formie na babkę lub w kształcie wieńca.
3. Połączyć kompot z miętą, osłodzić słodzikiem, dodać żelatynę, wymieszać. Zalać owoce, wstawić do lodówki.
4. Gdy deser stężeje, wyjąć z formy, udekorować listkami mięty i kulkami lodów.

Może zainteresują Cię te przepisy

Przepis dodany przez

admin

admin

Napisz komentarz: