Galaretka z morszczuka

Sposób przyrządzenia

Składniki

  • 4 średniej wielkości filety z morszczuka
  • 2 marchewki
  • 20 dag zielonej fasolki szparagowej
  • Sok z cytryny
  • 1 mała cebula
  • 2,5 szklanki bulionu warzywnego
  • 3-4 łyżeczki żelatyny
  • 1 liść laurowy
  • Kilka gałązek natki pietruszki
  • Ziele angielskie
  • 1 goździk
  • Sól
  • Pieprz
  • 2-3 małe cząstki cytryny ze skórką
  • Kilka pomidorków koktailowych

Gotowe w

0 godz: 50 min

Stopień trudności

6/10

4

Ilość porcji

Informacje odżywcze:

kalorie139
tłuszcz2,6 g

Sposób przygotowania

1. Filety skropić sokiem z cytryny, oprószyć solą i pieprzem.
2. Marchewki zalać bulionem, dodać cebulę i przyprawy.
3. Po 15 min gotowania włożyć rybę i fasolkę.
4. Miękkie składniki wyjąć, wywar przecedzić.
5. Żelatynę namoczyć w kilku łyżkach zimnej wody, a gdy napęcznieje - podgrzać i dodać do bulionu.
6. W małych miseczkach ułożyć pokrojoną w paseczki rybę, plasterki marchewki i kawałki fasolki.
7. Zalać tężejącą galaretą.
8. Przed podaniem wyjąć gala retkę na półmisek, udekorować gałązkami natki pietruszki, cząstkami cytryny i pomidorkami koktajlowymi.

Może zainteresują Cię te przepisy

Przepis dodany przez

admin

admin

Napisz komentarz: