Galaretka z truskawek

Sposób przyrządzenia

Składniki

  • 40 dag truskawek
  • 4 łyżeczki żelatyny
  • 2 łyżki cukru
  • Kilka biszkoptów
  • Listki melisy

Gotowe w

2 godz: 0 min

Stopień trudności

2/10

4

Ilość porcji

Informacje odżywcze:

kalorie102
tłuszcz0,8 g

Sposób przygotowania

1. Żelatynę moczyć w 3-4 łyżkach zimnej wody przez 10 min.
2. Zagotować 2 szklanki wody, dodać napęczniałą żelatynę i cukier, ponownie zagotować, wystudzić.
3. Owoce umyć, przelać wrzątkiem na sitku, przetrzeć lub zmiksować, połączyć z galaretką, przełożyć do pucharków lub kompotierek, odstawić do zastygnięcia.
4. Przed podaniem udekorować biszkoptami, listkami melisy i ewentualnie małym kleksem śmietanki.

Może zainteresują Cię te przepisy

Przepis dodany przez

admin

admin

Napisz komentarz: