Gołąbki drobiowe

Sposób przyrządzenia

Składniki

  • 8 dużych liści sałaty masłowej
  • 4 łyżeczki chudego mleka
  • 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego
  • 1 łyżeczka mąki
  • Sól
  • Pieprz
  • 20 dag gotowanego mięsa indyka
  • 1 białko jaja
  • 1 mała cebula
  • 2 kromki czerstwej bułki
  • 1/3 szklanki mleka
  • 1 łyżka oleju
  • Koperek
  • Sól
  • Pieprz

Gotowe w

0 godz: 45 min

Stopień trudności

7/10

4

Ilość porcji

Informacje odżywcze:

kalorie116
tłuszcz7,7 g

Sposób przygotowania

1. Bułkę namoczyć w mleku.
2. Cebulę posiekać, zeszklić na tłuszczu.
3. Mięso zemleć, dodać odciśniętą bułkę, białko, cebulę, łyżkę posiekanego koperku, przyprawić i wymieszać.
4. Z umytych liści sałaty usunąć grube nerwy, sparzyć je i zawinąć w nie farsz.
5. Gołąbki ułożyć w rondelku, podlać wodą wymieszaną z koncentratem i dusić kilka minut na małym ogniu.
6. Mąkę rozprowadzić mlekiem, wlać do gołąbków, mieszając.
7. Podawać zaraz po przyrządzeniu, z kaszą lub ziemniakami oraz dowolną surówką.

Może zainteresują Cię te przepisy

Przepis dodany przez

admin

admin

Napisz komentarz: