Klops z ryby

Sposób przyrządzenia

Składniki

  • 50 dag filetów rybnych (mogą być mrożone)
  • 2 średniej wielkości marchewki
  • Kawałek selera
  • 1 czerstwa kajzerka
  • 1 szklanka mleka
  • 2 białka
  • 2 łyżki bułki tartej
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • 1 cytryna
  • Rozmaryn
  • Sól
  • 1 łyżka oliwy do wysmarowania formy

Gotowe w

1 godz: 40 min

Stopień trudności

5/10

5

Ilość porcji

Informacje odżywcze:

kalorie140
tłuszcz2,8 g

Sposób przygotowania

1. Warzywa umyć, obrać, ugotować w małej ilości wody lub na parze. Drobno posiekać.
2. Filety umyć, osuszyć, skropić sokiem z cytryny i odstawić na kilkanaście minut.
3. Bułkę namoczyć w mleku, odcisnąć. Zemleć rybę razem z bułką.
4. Dodać warzywa, białka, natkę pietruszki i przyprawy. Wymieszać, wyrobić.
5. Podłużną foremkę posmarować oliwą.
6. Z masy rybnej uformować kulki, obtoczyć w bułce tartej, ułożyć w foremce.
7. Piec ok. 40 min w temperaturze 180°C.
8. Podawać z ziemniakami i surówką lub duszonymi warzywami.

Może zainteresują Cię te przepisy

Przepis dodany przez

admin

admin

Napisz komentarz: