Krokiety z kapustą, kaszą i grzybami

Sposób przyrządzenia

Składniki

  • Szklanka mąki
  • Szklanka chudego mleka
  • 2 białka
  • 1 łyżeczka oleju
  • 80 dag kwaszonej kapusty
  • 2 cebule
  • 25 dag pieczarek
  • 1 1/2 szklanki kaszy gryczanej ugotowanej na sypko
  • 2 łyżki dowolnych kiełków
  • 1 łyżka oleju
  • Majeranek
  • Gałka muszkatołowa
  • Sól
  • Pieprz

Gotowe w

1 godz: 40 min

Stopień trudności

4/10

6

Ilość porcji

Informacje odżywcze:

kalorie228
tłuszcz5,3 g

Sposób przygotowania

1. Kapustę opłukać, ugotować, wystudzić, odcisnąć. Pieczarki umyć, zetrzeć na tarce do jarzyn. Cebulę drobno posiekać.
2. Podsmażyć pieczarki i cebulę na oleju.
3. Kapustę połączyć z kaszą, pieczarkami i kiełkami, przyprawić.
4. Z mąki, białek, mleka i połowy szklanki wody przygotować ciasto naleśnikowe. Dodać olej, odstawić na 20 min.
5. Usmażyć cienkie naleśniki.
6. Na każdy nałożyć porcję farszu i zwinąć w prostokątny pasztecik.
7. Przed podaniem podgrzać je w piekarniku zawinięte w folię aluminiową posmarowaną lekko olejem.

Może zainteresują Cię te przepisy

Przepis dodany przez

admin

admin

Napisz komentarz: