Nadziewane pomidory

Sposób przyrządzenia

Składniki

  • 6 dużych pomidorów
  • 6 średniej wielkości ugotowanych ziemniaków
  • 150 ml kefiru
  • 10 dag szpinaku
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 1 duży ząbek czosnku
  • 3 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • Gałka muszkatołowa
  • Sól
  • Pieprz

Gotowe w

0 godz: 35 min

Stopień trudności

1/10

4

Ilość porcji

Informacje odżywcze:

kalorie191
tłuszcz1,7 g

Sposób przygotowania

1. Ziemniaki zemleć lub przepuścić przez praskę, dodać zmiażdżony czosnek, kefir, szczyptę gałki muszkatołowej i pozostałe przyprawy.
2. Wymieszać, podzielić na 3 równe porcje.
3. Do jednej dodać uduszony we własnym sosie szpinak, a do drugiej koncentrat pomidorowy.
4. Pomidory umyć, przekroić na połowy, wydrążyć i posypać obficie natką pietruszki. Do 4 połówek wycisnąć ze szprycy białe piure, a do pozostałych — zielone i czerwone.
5. Ułożyć je w naczyniu żaroodpornym, wstawić do gorącego piekarnika na 10-15 min. Podawać w tym samym naczyniu, udekorowane gałązkami natki pietruszki.

Może zainteresują Cię te przepisy

Przepis dodany przez

admin

admin

Napisz komentarz: