Pomidorowa z ziemniakami

Sposób przyrządzenia

Składniki

  • 50 dag pomidorów
  • 2 średniej wielkości marchewki
  • Mały seler
  • 2 ziemniaki
  • Mały pęczek natki pietruszki
  • 1/2 szklanki gęstego jogurtu naturalnego
  • Łyżeczka masła
  • Bazylia
  • Sól

Gotowe w

0 godz: 45 min

Stopień trudności

1/10

4

Ilość porcji

Informacje odżywcze:

kalorie100
tłuszcz2,5 g

Sposób przygotowania

1. Marchewkę i seler umyć, obrać, pokroić na kawałki, poddusić na maśle, zalać 3 szklankami wrzątku, gotować pod przykryciem na małym ogniu.
2. Po 15 min dodać obrane, opłukane i pokrojone w drobną kostkę ziemniaki oraz umyte, sparzone i obrane ze skórki pomidory.
3. Dusić jeszcze 10 min, dodać posiekaną natkę, przyprawić solą i bazylią.
4. Zestawić z ognia, lekko przestudzić, zmiksować. Przelać do kokilek, dodać 1-2 łyżki jogurtu.

Może zainteresują Cię te przepisy

Przepis dodany przez

admin

admin

Napisz komentarz: