Zapiekane pieczarki z nadzieniem serowym

Sposób przyrządzenia

Składniki

  • 8 dużych pieczarek
  • 4 łyżki chudego twarogu
  • 1 łyżeczka pestek słonecznika
  • 1 łyżeczka pestek sezamu
  • 1 łyżka dowolnych kiełków
  • 1 łyżka posiekanego szczypiorku
  • 2 łyżki oliwy
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • Bazylia
  • Sól
  • Pieprz

Gotowe w

0 godz: 35 min

Stopień trudności

2/10

4

Ilość porcji

Informacje odżywcze:

kalorie102
tłuszcz7,1 g

Sposób przygotowania

1. Z pieczarek odciąć trzonki, kapelusze opłukać, osuszyć.
2. Oliwę wymieszać z sokiem z cytryny, skropić pieczarki, odstawić na kilkanaście minut.
3. Twaróg rozkruszyć, wymieszać z pestkami słonecznika, sezamem i szczypiorkiem, przyprawić.
4. Pieczarki napełnić nadzieniem, ułożyć na blaszce cienko posmarowanej tłuszczem, zapiekać w nagrzanym piekarniku ok. 15 min.
5. Przed podaniem posypać opłukanymi i osuszonymi kiełkami.

Może zainteresują Cię te przepisy

Przepis dodany przez

admin

admin

Napisz komentarz: