Zupa brokułowo-katafiorowa

Sposób przyrządzenia

Składniki

  • Mały brokuł
  • Pół kalafiora
  • 2 łyżki zielonego groszku
  • 2 łyżki jogurtu naturalriego
  • sok z cytryny
  • grzanki z 4 kromek bułki wrocławskiej
  • sól
  • pieprze

Gotowe w

0 godz: 40 min

Stopień trudności

2/10

4

Ilość porcji

Informacje odżywcze:

kalorie103
tłuszcz1,6 g

Sposób przygotowania

1. Zagotować 4 szklanki wody, posolić, włożyć podzielony na różyczki brokuł i kalafior oraz groszek.
2. Gotować ok. 15 min na małym ogniu.
3. Odstawić, zmiksować, wymieszać z jogurtem, przyprawić. Podawać z grzankami.

Może zainteresują Cię te przepisy

Przepis dodany przez

admin

admin

Napisz komentarz: