Zupa szpinakowa z grzankami

Sposób przyrządzenia

Składniki

  • 25 dag mrożonego szpinaku
  • Włoszczyzna
  • Sok z cytryny
  • 1 mały ząbek czosnku
  • 1 łyżka mąki pszennej
  • 1/2 szklanki mleka
  • 20 dag bułki wrocławskiej
  • Sól

Gotowe w

Stopień trudności

1/10

4

Ilość porcji

Informacje odżywcze:

kalorie171
tłuszcz2,8 g

Sposób przygotowania

1. Z oczyszczonej i umytej włoszczyzny ugotować 4 szklanki wywaru, odcedzić, dodać szpinak, mleko, sok z cytryny, zmiażdżony czosnek i mąkę rozprowadzoną kilkoma łyżkami wody.
2. Zagotować, mieszając, przyprawić solą.
3. Bułkę pokroić w kostkę, włożyć na rozgrzaną suchą patelnię i lekko zrumienić, mieszając.
4. Zupę podawać z grzankami.

Może zainteresują Cię te przepisy

Przepis dodany przez

admin

admin

Napisz komentarz: