Zupa z dyni

Sposób przyrządzenia

Składniki

  • 2 marchewki
  • 1 pietruszka
  • Mały kawałek selera
  • 50 dag dyni
  • 3/4 szklanki chudego mleka
  • 1 łyżka mąki
  • Sok z cytryny
  • 1 łyżka posiekanego koperku
  • Cukier
  • Sól

Gotowe w

Stopień trudności

1/10

4

Ilość porcji

Informacje odżywcze:

kalorie68
tłuszcz1,3 g

Sposób przygotowania

1. Warzywa i dynię obrać, opłukać, drobno pokroić.
2. Zalać wodą (6 szklanek), ugotować, przetrzeć przez sito lub zmiksować.
3. Mleko wymieszać z mąką wlać do zupy, przyprawić sokiem z cytryny, solą i cukrem, zagotować.
4. Podawać z makaronem lub ryżem, posypaną koperkiem.

Może zainteresują Cię te przepisy

Przepis dodany przez

admin

admin

Napisz komentarz: